Doček nove godine

18

Pijanci nestrpljivo čekaju novu godinu .Opijanje je tada dozvoljeno , čak i poželjno .Nitko ne zamjera ako se netko napije kao letva na dočeku .Puno je alkoholičara a meni se čini da su oni pred novu godinu više uplašeni nego trezvenjaci .Treba se napiti sa stilom i da se to pamti.
Postoji jedan stari otrcani štos a to je spajanje stolova .Meni se to nije dopadalo a i žene su bile uvijek protiv .Znale su da će se naći neki primitivac koji će se nabacivati čitavu noć .Pristao sam preko volje da se spoje stolovi . Jedan majmun pored mene po imenu Ivan mi je sipao konfete u supu i cerekao se zbog dobre šale što je napravio .Drugi po imenu Milan je gađao svoju ženu kostima od bataka . Treći po imenu Žarko za mojim stolom je jeo prasetinu i skičao kao prase . Ja sam se nasmijao da ga ne uvrijedim , trudi se čovjek da nas nasmije . Glazba mi je uvijek bila važna , uživam u glazbi , usta mi se razvuku od uha do uha .Međutim nema ništa od slušanja glazbe i pjevačice . Svi za stolom nešto pitaju ili jednostavno blebeću , uglavnom o sebi .
Kada sam došao sa suprugom i našao broj našeg stola tu je već sjedio jedan par . Upoznali smo se i onda je počelo ispitivanje ko si , šta si kao da se nalaziš pod policijskom istragom .
Za stolom sa kojim smo se spojili bila su dva para tako da za spojenim stolovima našla su se četiri para . Bilo je sada dva mjesta manje i dvojica su morali sjediti na ćošku . To je zapalo mene i onog što skiči . Tri žene su bile debele osim moje supruge koja je vodila računa o svojoj liniji . Milan , koji je stalno šutio pao je pod sto i vikao je da je konj i da je njegova žena to napravila od njega . Ženi je bilo neprijatno pogotovo kad je on izjavio da ga žena stalno maltretira i jaši .
Žarko se jako trudio da bude duhovit . Počeo je dugu priču o staroj Grčkoj i olimpijskim igrama u to vrijeme . Takmičili su se samo muškarci . Ženama nije bilo dozvoljeno ni da budu u publici a kamoli da se takmiče . Muškarci su nastupali goli a to je bio još jedan razlog zašto nije dozvoljen pristup ženama . Ako bi to bilo dozvoljeno onda bi publiku činile žene a muškarci ne bi mogli doći do karte čak ni preko veze .
Poslije ovog uvoda Žarko je razvezao jednu neobičnu priču . Ja ću je ovdje prepričati iako je malo vjerojatna ali zanimljiva jeste . Unaprijed se ispričavam muškarcima ako ova priča vrijeđa njihov svjetonazor i vjerska uvjerenja . Za žene je ova priča zabranjena pa ih umoljavam da odmah prekinu dalje čitanje ove skaredne priče . Neka zaklope knjigu i pomole se Bogu , Isusu , Alahu , Mojsiju , Budi , Šivi , duhu predaka , svetim životinjama i biljkama i neka se pomole u ono što vjeruju da ne nabrajam dalje .
Pobjednici su dobijali zlatnu , srebrenu i bronzanu medalju . Ta trojica su redovno bila jako uzbuđena jer je pobjeda u Olimpiji značila slavu i novac . Muškarac koji je uzbuđen dobije erekciju a to se redovno dešavalo trojici pobjednika u momentu dodjele medalja .
Problem je bio u početku igara to što pobjednici nisu imali alatke jednake veličine . Događalo se često da pobjednik ima mali pribor za pravljenje potomaka . A na primjer trećeplasirani ima pravi buzdovan među nogama . Naravno to je bio krupan problem i raspredale su se razne priče poslije Olimpijade . Te priče su dolazila čak do žena koje su poslije to pričale drugim ženama . Dodavale su razne pikantne događaje koji se ustvari nisu dogodili na dodjeli medalja . Najgore je bilo to što su pobjednici sa malim buzdovanima imali poslije problema sa ženama .
Oranizatori igara u Olimpiji tada se sastanu i odluče da pobjednici prije proglašenja moraju da navuku nakurnjake na svoje udove .Razvila se velika polemika pa i svađa da li nakurnjaci moraju biti isti ili različite veličine .Neki su govorili da je dovoljno što je pobjednik dobio zlato i da ne treba da nosi najveći nakurnjak . Zašto ne bi nosio najveći nakurnjak pa pobjednik je govorili su drugi . Poslije velike polemike odluka je bila da tri pobjednika nataknu iste nakurnjake . To je bila velika pobjeda demokratije u staroj Grčkoj .
Razvila se prava umjetnost izrade nakurnjaka .Pravljeni su od drveta i bili su bogato ukrašeni .Šteta što se nisu sačuvali jer su bili od drveta pa su istrunuli .Ostalo je zapisano da su često puta nakurnjaci bili draži pobjednicima nego medalje .
Ovaj običaj bi trebalo obnoviti danas kod modernih Olimpijskih igara .Ne znam šta bi se slično moglo pokloniti ženama-pobjednicama .To ostavljam vama dragi čitaoci i organizatorima modernih Olimpijskih igara .